Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022

Η εγγραφή νηπίων (γεννημένων το 2016) και προνηπίων (του 2017) που φοιτούν για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο γίνεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ με την ακόλουθη διαδικασία: 

α) Από την 1η έως την 31η Μαρτίου 2021 οι γονείς και κηδεμόνες υποβάλλουν αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο νηπιαγωγείο που ανήκουν, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, επισυνάπτοντας ή/και προσκομίζοντας: 

1) έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου - προνηπίου (π.χ. συμβόλαιο κατοικίας, λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας ή τηλεφώνου, φορολογική δήλωση) 

2) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη παιδίατρο)

3) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

4) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (παραλαμβάνεται από το σχολείο για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία)

Πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

α) Για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής. 

β) Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.

γ) Δικαστική απόφαση ή Ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

Τα απαραίτητα έντυπα προσκομίζονται στο νηπιαγωγείο μας καθημερινά 12.00 -13.00

Τα προνήπια που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο μας εγγράφονται αυτόματα στη νέα σχολική χρονιά αλλά οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν ξανά το αποδεικτικό κατοικίας και το βιβλιάριο υγείας.

Οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: 

α) Από την 1η έως την 20ή Μαρτίου 2021 οι γονείς και κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας: 

1) βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο, 

2) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, 

3) το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή και 

4) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. 

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής. 

Περισσότερες πληροφορίες στο δημοτικό που ανήκει το κάθε παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου